Stäng Huvudmeny

Konvertering - Gör besökare till kunder

Konvertering – Vad är det?

Konvertering handlar om att få dina besökare att göra det du vill att de ska göra på din webbplats eller landningssida. Det låter ju inte så svårt? Varför är det då inte fler som gör det?

Konvertering – Varför då?

Egentligen är det bara ren slentrian och okunskap som gör att företag FORTFARANDE lägger sina resurser på mer trafik och inte på att maximera utfallet på den trafik man redan har.

Fler och fler inser att de nått vägens ände vad gäller att köpa mer trafik. Om man inte kan räkna hem sina kampanjer måste man börja fundera på vad man kan göra med den trafik och de kunder man redan har – Konverteringsoptimering.

Och det bästa är: Ofta är optimering oerhört lönsamt. Våra kunder räknar hem vad de lägger på att förbättra konvertering, flera gånger om.

“Konvertering uppstår när dina och besökarens mål möts”

Vi kallar detta konverteringens första lag. Det handlar om att tydligt formulera era affärsmål och på samma gång förstå användarnas mål. Först när användarna når sina mål, kan du nå dina.

När du formulerat och förstått dina och användarnas mål tar du reda på hur väl du når dessa mål idag.  Jobba med riktig data, inte med gissningar. Tar du hjälp av oss kallar vi detta en Konverteringsutvärdering.

Skapa Testhypoteser

Det viktigaste steget i hela optimeringsprocessen är att kunna skapa bra förbättringshypoteser. Om du inte gör ett bra jobb här blir det bara ”skit in – skit ut”.

Det är lätt att se vad som är fel, men svårare att förstå vad man ska göra istället. Här kan det vara bra att ta hjälp av en erfaren konverteringsexpert, som Conversionista!

Förbättra genom A/B-testning

Det vanligaste, enklaste och snabbaste sättet att testa dina hypoteser är att göra ett så kallat A/B-test eller split-test. Då får användarna, genom sina handlingar, rösta för vilket alternativ som är det bästa. Läs mer om hur det går till här >>.

Sluta inte testa

De som är bäst på konverteringsoptimering testar allting hela tiden. Genom att lägga till många små förbättringar får man en ”ränta-på-ränta”-effekt som i slutänden kan bli helt fantastisk.

Konvertering – Det nya svarta

När vi startade Conversionista! var konvertering något man gjorde med filer eller om man ville byta religion. Nu är det på allas läppar, men fortfarande lite som sex på högstadiet: Alla talar om det, men ingen har gjort det.

Om du vill ha hjälp att komma igång, nyttja våra resurser. Läs vår konverteringsblogg, gå på vår konverteringskonferens – Conversion  Jam, gå vår utbildning Conversion Manager eller beställ en Konverteringsutvärdering av din sajt.

Vi kan ge dig verktygen så att du själv kan komma igång med din optimering.

Lär dig mer!

Få vårt Nyhetsbrev med insidertips, rakt ner i brevlådan!

Nyhetsbrev

Det finns massa najsiga event också…

Om du vill lära dig CRO, passar vår utbildning bra. Vill du lära och lyssna till världens bästa borde du spana in Conversion Jam!

Conversion Manager - Alltid fullsatt utb

Utbilda och Certifiera dig till Conversion Manager! Över 200 har utbildats innan dig. Plats: Sthlm >>

Conversion Jam - Världens största CRO-event

22 Sept 2016 på Cirkus - Ta del av av alla presentationer och se varför 648 personer gav 99% i satisfaction rate >>
< >